Garhwali Shayari Status

 Garhwali Shayari Status

दिल में किसी भी प्रकार के भाव ए तो उसे व्यक्त करने का मजा शायरी में ही है, आप अगर एक गढ़वाली हो और शायरी गढ़वाली में ही चाहते हैं तो आप सही पोस्ट पर हैं, इस पोस्ट के माध्यम से मै आज लेके आया हूँ ढेर सारी अच्छी अच्छी लाइन गढ़वाली में Garhwali Shayari Status के नाम से जो आपको दिल छू जाने वाली लगेगी। Garhwali Shayari Status में अलग बात हैं। दरअसल अपनी भाषा में पढ़ना सबको अच्छा लगता हैं। तो आइये और पढ़ते हैं गढ़वाली शायरी की कुछ ख़ास लायने। You can also use these line as your Garhwali WhatsApp Status


जुगराज़ रयां म्यारा आंसु फुंजदरा भि,
वो भला लोग जो बगत-कुबगत मिलीं..!

Garhwali Shayari

Jugraz rayan myara ansu funjdara bhi,
Wo bhala log jo bagat kubagat milini..!




बरखा बर्खलि घाम चमकलु सुख दुख आणा जाणा राला,
खुच्ल्यो मा हैसदा खेलदा बेटुला देखदै देखदा ब्वारी ह्वे जाला..!
भोळ ये फुलमुन्ड्या सासू बणीकि नयी नयी ब्वार्यु रुवाला,
मीत नि रौलू मेरा भुलो तुम दगडि ये गीत राला..!

Garhwali Shayari

Barkhaa barkhali gham chamkalu sukh dukh ana jana raala,
Khulyon ma haisda khelda betula dekhde dekhda bwari hwe jala..!
Bhol ye fulmindya saasu baneeki nai nai bwaron ruwala,
Mit ni raulu mera bhulon tum dagadi ye geet rala..!




मनखि रे ना अळझि ये मा, आज त्वेमा भोळ वे मा,
टको कि य बग्दि माया, सदनि कभि नि रायि कैमा। 

Garhwali Shayari

Mankhi re na aljh ye ma , Aaj twema bhol we ma,
Takon ki ya bagdi maaya, sadani kabhi ni rayi kaima..!


Garhwali Poetory



कन वक्त आई खराब दिदा,
बिगड़ी ज़िंदग्यो हिसाब दिदा..!
बस हानि ही च हाथ लगणी,
ह्वोणू नी कुछ लाभ दिदा..!
सवाल छिन सब्यों मु निमका,
कैमु नी क्वे जवाब दिदा..!
डाळा प्वथला जीव भट्याणा,
मनखी ह्वयां चुपचाप दिदा..!
कुदरत का अगवड़ि चली,
पता अपणू भी नाप दिदा..!

Kan waqt aaai kharab dida,
Bigdi zindagyo hisab dida..!
Bass hani hi chh hath lgani,
Honu ni kuchh labh dida..!
Sawaal chhin sabyo mu nimka,
Kaimu ni kwi jawab dida..!
Dalda pwthla jeev bhatna,
Mankhi hwayan chuchaap dida..!
Kudrat ka agwaadi chali,
Pata apni bhi naap dida..!



सूरज कू आणु जाणु, लग्यु धंधा चा ।
रोज त्यारु याद आणु, लग्यु धंधा चा ।।
रोज-रोज क्वी म्यारु संगुळु बजै जांद ।
हवा कू  हमथैं ठगाणु, लग्यु धंधा चा ।।
लंगलंगि डाळ्यु  मा लुकाचोरि खेलि ।
हैंसदा फूल थैं लुकाणु लग्यु धंधा चा ।।
सर्या राति  बिज्यामा  यखुलि-यखुलि ।
जून दगड़ भि बच्याणु, लग्यु धंधा चा ।।
जणदु छौं, जो ग्याइ वो नि बौड़ कभी ।
त्वैखुणै आंखा बिछाणु, लग्यु धंधा चा ।। 
कंदुड़ भि सुदि-सुदि बयाणा रंदि म्यारा ।
देळिम तक आणु-जाणु, लग्यु धंधा चा ।।
एक घड़ि भि तू नि बिसरे सके "पयाश" ।
सुपिन्यों मा आणु-जाणु, लग्यु धंधा चा ।।


Garhwali Song Lyrics Hourt Touching line

 (Garhwali Shayari In Hindi Font)


डौर लगदी जब कखी निन्यारु बासदु,
सारु मिलदु जब कखी क्वी दानु खासदु..!
अब त सी बिचारा भी स्येगिनि नींद मा,
मी यखुली बिज्यू छों, तुमारी खुद मा..!

Dorr lagadi jab kakhi ninyaru baasudu,
Saaru mildu jab kakhi daanu khaasdu..!
Ab ta si bichaara bhi sygini neend ma,
Mi yakhuli bijyun chon tumhari khud ma..!


Mukh saamni ta khoob swaang bhareedi,
Pardesu jaiki yaad bhi ni kareedi..!


कनु क्वे हिटण मिन, ऊँचा सैण्डिल छिन,
उकळि कू बाटु ऊनि, ऊनि रुडयों का दिन..!
चला द्वी झणा डाळा छेलौ बैठी जौंला,
नयु नयु ब्यो च मीठी मीठी छ्वीं लगोंला..!

Kanu kwe hitan min, uncha sandal chhin,
Ukali ku baatu uni, uni tudyon ka din..!
Chala dwi jhana dala chailu baithi jola,
Nayu nayu byo chh mithi mithi chhwin lagola..!

बण्डी होस न कर, हिटि लेदी सरासर,
नांगा खुट्योन हिट सेंडिल बटुवा म धर..!
यूँ गांण्योन यखी, भुकी मोरी जौंला,
फूक तौं लोळि छुंयों डेर मा लगोंला..!!

Bandi hos na kar hiti ledi sarasar,
Nangaa khutyon na hit saindil batuwa ma dhar..!
Yun gandyon na yakhi bhukhi mori jola,
Fuk ton loli chhuyon deri ma lagaonla..!!

Garhwali Shayari


इस पोस्ट के माध्यम से आपके बीच रखी कुछ खास और कुछ फेमस लाइन Garhwali Shayari के रूप में आपको कैसी लगी आप कमेंट कर के बता सकते हैं। इन्हे आप अपने Garhwali Status के तौर पे WhatsApp Status में इस्तेमाल कर सकते हैं। पोस्ट को यहाँ तक पढ़ने के लिए दिल से शुक्रिया। 


0 Comments: